Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Εθνική Δράση Stem 2.0




Εθνική Δράση STEM 2.0

Τη σχολική χρονιά 2019 - 2020, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης etwinning υλοποιεί τη δράση STEM 2.0. Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν 320 σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 80 Νηπιαγωγεία, 80 Δημοτικά, 80 Γυμνάσια & 80 Λύκεια της Ελληνικής επικράτειας. 

Τα σχολεία αυτά, ως ανταμοιβή για τη δράση τους ως Σχολεία etwinning, παρέλαβαν εξοπλισμό & εκπαίδευση με σκοπό την αξιοποίησή του για etwinning project προσανατολισμένα στη μέθοδο STEM. 


Το έργο μας 
 
Our STEAMulating adventures

 Ποιοι είμαστε
 

           

Στο έργο μας που φέρει τον τίτλο ''Our STEAMulating Adventures'', συνεργαστήκαμε με έξι διαφορετικά σχολεία από Μάλτα, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο και το Παλαιό Φάληρο. Από το σχολείο μας στις δραστηριότητες πήραν μέρος όλη η Δ` τάξη, τα τμήματα Ε1&Ε2 και το ΣΤ2 - συνολικά 110 μαθητές, δηλ. το 40% του μαθητικού μας δυναμικού. 
 
 Με δυο λόγια…
 
Κάθε σχολείο πραγματοποίησε τρεις(3) προκλήσεις STEAM, τις οποίες είχαν προαποφασίσει όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με κατεύθυνση στις θετικές επιστήμες -  ΄της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Εικαστικών και των Μαθηματικών. Οι προκλήσεις – πειράματα παρουσιάστηκαν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους, όπως  αφίσα, κόμικς ή περιοδικό και τέλος μια εικονική διαδραστική έκθεση, αφού οι πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που επέβαλε η πανδημία δεν μας επέτρεψαν τη φυσική παρουσίαση του έργου στο χώρο του σχολείου μας. Στην παρουσίασή μας, χρησιμοποιήσαμε ψηφιακά avatars για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση αμεσότητας με τους μαθητές και το κοινό μας.
Δείτε την παρουσίαση του έργου μας πατώντας πάνω στην εικόνα ή στον παρακάτω σύνδεσμο.

Σημ.: Μετά το άνοιγμα της παρουσίασης, μην ξεχάσετε να πατήσετε πάνω στα διάφορα αντικείμενα/εικόνες για να δείτε όλη τη δουλειά μας.
 
Στη συνέχεια, παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο να συμπληρώσετε ένα σχετικό και πολύ σύντομο ερωτηματολόγιο. Η άποψή σας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. 
Για το ερωτηματολόγιο, πατήστε ΕΔΩ

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά μας για την ενθουσιώδη ανταπόκριση και συμμετοχή, αλλά και τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων, τον κ. Γιώργο Ταμιωλάκη και τις κ. Κατερίνα Καρπέτα, Μαρία Κασάκη, Ελένη Γεωργακάκη, Γεωργία Μαραυγάκη και Κωνσταντίνα Μπέτσιου.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τον κ. Νίκο Χρηστάκη από το Παν/μιο Κρήτης και γονέα του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά του. 


Με εκτίμηση,
η συντονίστρια του έργου
Πηνελόπη Κουκουλάκη, ΠΕ06 Αγγλικών 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή δουλειά για τα φετινά δεδομένα!!!!Μπράβο στους εκπαιδευτικούς μας και στους μαθητές και καλή συνέχεια!Μήπως ξεχάσατε το Ε3?

    ΑπάντησηΔιαγραφή